U moru raznih brendova koji nam svakodnevno iskaču na društvenim mrežama scrollamo kroz one dosadne, a poneki nas nekada i zaintrigiraju. Kada naiđemo na zanimljive, često se pitamo tko stoji iza njih. Upravo iz tog razloga pripremili smo vam priču o mladim poduzetnicima koji stoje iza Bubble Link-a.
Anton Zhushi i Miro Racetin, mladi su poduzetnici koji su se vratili u Hrvatsku nakon završenog studija u Birminghamu. U Engleskoj su također radili te su obojica bili na različitim rukovodećim pozicijama u restoranima i barovima visokih standarda.
Povratak u Hrvatsku i pokretanje biznisa
Po povratku u Hrvatsku odlučili su uskočiti u privatne vode, igrom slučaja Antona je put doveo u Vodice, Mirovo rodno mjesto. U turističkim Vodicama su uvidjeli potencijal te su zasebno započeli sa ugostiteljskim objektima koji i danas uspješno posluju.
Nakon sezone 2023. godine ambiciozno su odlučili ući u partnerstvo i osnovati Bubble Link. Bubble Link je firma koja donosi svjetski poznate trendove za sada samo iz F&B industrije te ih plasira na hrvatsko tržište. Odlučili su započeti sa velikim europskim trendom i prvi donjeli pravi, originalni Bubble Tea i Bubble Milk tea na naše tržište, isti onakav kakav možete popiti na ulicama Berlina, Londona ili Pariza.
„Ponosimo se našim proizvodima i kvaliteta nam je na prvom mjestu, na hrvatskom tržištu već je postojao Bubble Tea međutim nije bio tako popularan jer se svugdje radio na način da bude gotov za deset sekundi, išlo se samo na količinu, a ne na kvalitetu, no to nas ne zanima, zalažemo se za održivost. Kako u ugostiteljstvu tako i u ostalim segmentima poslovanja.“ – kazao je Miro Racetin
„Isto vrijedi i za sve ostale proizvode iz našeg asortimana, kvaliteta kod europskih i svjetskih proizvođača nam je najbitniji faktor kod donošenja odluke o suradnji. Pod našim brendom Belgijska tvornica za nas proizvodi gotove smjese za waffle, bubble waffle, fritule i slično. Kad pričamo o slatkome svi znamo što je Belgija i belgijska čokolada, oni su za to jednostavno tate-mate. To najviše osjete naši kupci koji nam daju odličan feedback. Odnos sa kupcima nam je druga najbitnija stvar nakon kvalitete, korektnost i poštivanje dogovara, u principu je jako jednostavno.“ – nadodao je Anton Zhushi.
Za sada posluju većinom sa HoReCa klijentima, od malih obrtnika koji imaju štandove na plaži do hotela koji njihove proizvode nude na doručcima. Nadodaju da pri tome ne prave nikakve razlike, svaki klijent im je jednako bitan, bilo mali štand ili hotel isto će pristupiti. Nadodaju kako svima daju podršku, edukaciju i za svakoga će napraviti prezentaciju proizvoda te su naročito sretni kada vide mlade ljude koji se upuštaju u svoj prvi poduzetnički pothvat.
Najnoviji projekt – Double Bubble
Najnoviji projekt im je „Double Bubble“, kiosk na kojem se prodaju i pripremaju Bubble Waffli i Bubble Tea. Otvoren je u shopping centru u Rijeci i posluje vrlo uspješno, u veoma kratkom roku počeli su pristizati upiti drugih ljudi za otvaranje istog u različitim gradovima stoga je pokrenut proces franšiziranja.

„Smatramo da je ovo odličan F&B koncept street fooda naročito za mlade ljude koji po prvi puta žele otvoriti nešto svoje, zainteresiranima nudimo komplet podršku te također nemaju nikakve brige oko nabavke sirovina jer sve povlačimo iz naše veleprodaje, ovo je zapravo bio način da se zatvori krug i to je ta održivost koju cijelo vrijeme spominjemo“ – objasnio je Anton.
„Želimo našim primjerom motivirati mlade da se vrate“
„Jako nam je žao kada vidimo da toliko mladih odlazi iz zemlje. Želimo našim primjerom motivirati mlade da se vrate i da se ukoliko nisu zadovoljni sa poslodavcima ohrabre i postanu sam svoj poslodavac. Put poduzetništva u Hrvatskoj nije lagan, puno je birokracije međutim stanje ide na bolje i popravlja se. Primjerice mi smo svoje poduzeće otvorili online, uvijek nastojimo biti u trendu i koristiti platforme koje omogućuju lakše poslovanje.“
Navode kako je najvažnije biti ustrajan i ne odustajati nakon prve prepreke.
„Biti će dosta prepreka i problema međutim to poduzetništvo u srži i je – rješavanje problema. Vidimo da se dosta naših kolega sa fakulteta iz Engleska vratilo doma, to nam je uvijek iznimno drago za čuti. Nadamo se da će i ostali pratiti naš primjer i vratiti se te da ćemo u budućnosti udružiti snage i skupa podignuti ekonomiju naše države na višu razinu. Bitno je samo da se držimo skupa i veselimo tuđim uspjesima!“ – složili su se za kraj Anton i Miro.